Az alvászavar kezelése neurofeedback eszköz segítségével

Az alvás a szervezet regenerálódása szempontjából alapvető szükségletet jelent. Ahhoz, hogy a mindennapi életünket megfelelően szervezhessük, ki kell tudnunk aludni magunkat. Az, hogy kinek mennyi alvásra van szüksége, egyénenként és életszakaszonként változik, de általánosságban elmondható, hogy egy felnőtt ember számára 7-8 óra alvásra van szükség. Az alvás két fő szakaszra bontható, amelyek folyamatosan váltakoznak. A REM fázisban álmodunk, ekkor dolgozzuk fel a velünk történt eseményeket, ekkor rendszereződnek tapasztalataink; a non-Rem fázis pedig a mélyalvás szakasza.

A kialvatlanság megnehezíti a mindennapi életvezetésünket. A pszichés alkalmazkodóképesség, a figyelmi kapacitás és a munkateljesítmény csökken; a fáradtság következtében ingerlékenyebbek leszünk, és így csökken a stresszel szembeni ellenállóképességünk is. Az elalvási és átalvási nehézségek mögött gyakran húzódnak meg pszichés problémák, például fokozott szorongás. A megfelelő relaxációs technikák, valamint az ezt kiegészítő neurofeedback tréning hatékony segítséget jelenthet a nehézségek leküzdésében.

Súlyosabb probléma vagy szorongásos zavarok esetén fontos, hogy megfelelő segítséget kapjon. Ilyen esetekben érdemes orvosi segítséget kérni, vagy pszichológushoz fordulni.

Sleep Shepherd: Aludjon okosabban. Éljen jobban. – alvászavar kezelése neurofeedback eszköz segítségével

A Sleep Shepherd használatának előnyei:

– Aktívan fejleszti az alvást: A Sleep Shepherd az egyetlen olyan eszköz, amely aktívan fejleszti a pihenést és többet hoz ki az alvásból, minden éjjel.

– Ténylegesen követi az alvást: Más alváskövetők csak az alvás közbeni mozgást figyelik, a Sleep Shepherd azonban ténylegesen az agyhullámokat monitorozza.

– Felfrissült ébredés: A Sleep Shepherd’s ‘Okos Jelzése’ már, ébredés előtt elkezdi keltegetni az agyat, így pedig jól indul a reggel.

– Könnyű légáteresztő szövet: Ultra könnyű szövetből készült, amely a tervezésnek köszönhetően légáteresztő és kényelmes.

– Hatékonyságát kutatásokkal igazolták: Magabiztosan alhat, hiszen tanulmányok kimutatták, 5-ből 4 ember jobban alszik a Sleep Shepherddel.

– Hordozható: A Sleep Shepherd nem igényel nagy felszerelést, így szállítása igen egyszerű. Aludjon jól, bárhol is legyen.

Hogyan fejleszti az alvást?

A Sleep Shepherd Blue egy komplett alvásjavító rendszer, amely tudományosan bizonyított módon javítja az alvásminőséget. A Sleep Shepherd Blue egyedien foglalkozik az agyhullámok lassításával, ami nyugalmas alváshoz vezet, anélkül, hogy bármit is változtatna az agy kémiai rendszerében. Ez a technológia magában foglal egy biofeedback rendszert, amely speciális hangokat használ fel amelyek hatására az agyhullámok frekvenciája csökken, ezzel felkészítve az agyat az alvásra. A Sleep Shepherd Blue használata közben egy folyamatos alaptónuson felüli ritmikus pulzálást fog tapasztalni. A jelenség hátterében a két fülbe érkező feszültségrezgések frekvencia-beli különbsége áll, amelyet az agy érzékel. A Sleep Shepherd Bluehoz tartozó homlokra és fülre helyezett szenzorok nyomon követik az agyhullámok változását. A specializált hangok automatikusan kikapcsolnak, amikor az agy elérte az alvó állapotot. Mindemellett az eszköz passzívan továbbra is monitorozza az agyhullámokat az éjszaka folyamán és szükség esetén bármikor visszakapcsol.

Science Behind the Sleep Shepherd