!!! Januártól új szolgáltatás indul !!!

Debrecenben kizárólag a FOCUS Fejlesztő és Neurofeedback-Biofeedback Központban érhető el:

a Pataki-Kolláth féle Hallásébresztés

A hallási túlérzékenységgel küzdő gyerekek számára

Előfordult már, hogy gyermeked túlérzékenyen reagált, az őt körülvevő zajokra? Tapasztaltad-e, hogy beszélgetés közben visszakérdez vagy bizonyos helyzetekben befogja a fülét? Esetleg gondjai vannak az írással, olvasással, koncentrálással?

A probléma hátterében, lehetséges, hogy hallási túlérzékenység áll! Ez azt jelenti, hogy ebben az esetben, a gyermek, olyan halk hangokat is érzékel, amelyeket egészséges hallású társai nem észlelnek.

A hallási túlérzékenység kezelésére létezik megoldás: a Pataki-Kolláth féle Hallásébresztés!

A módszer lényege, az auditoros csúcsok eltüntetése, és ezáltal a hiperhallás megszüntetése. Mindez egyénre szabott, módosított zenei anyag hallgatásával érhető el a gyerekeknél. A zene hallgatása során, az agy egy tanulási folyamaton megy keresztül, megtanulja „figyelmen kívül hagyni” azokat a hangokat, amelyekre nincs „szüksége”.

Kutatások bizonyították, hogy azok a gyermekek – mintegy ezer gyerek – akik részt vettek hallásterápián, többségükben, egyértelmű javulást mutattak, mind a beszédértés, a beszédészlelés, az írási, olvasási készség, mind a magatartási zavarok, ingerlékenység, a zajtűrés, önbizalom növekedés terén egyaránt.

Ahhoz azonban, hogy a hallási túlérzékenységről (túlhallásról) megbizonyosodj, kiterjesztett audiológiai vizsgálatokra van szükség.

Ha már diagnosztizálták a hallási túlérzékenységet gyermekednél vagy felmerült ennek gyanúja, keress bizalommal, segítek!