Sok gyereknek problémája van a tanulással, és ilyenkor a szülők legtöbbször tanácstalanok. Mi lehet az oka annak, hogy a gyerek tanulási nehézségekkel küszködik? Figyelmetlen, képtelen koncentrálni, vagy egész egyszerűen csak lusta? Az otthoni tanulás órái hosszúra nyúlnak, sokszor eredmény nélkül. A gyerek lemarad a tananyaggal. Járható útnak bizonyulhat ilyenkor a korrepetálás. Vannak azonban esetek, amikor ez sem segít.

Milyen esetekben segíthet az Ön gyerekének a BrainRX agytréning?

  • ha már kipróbálták a korrepetálást, de nem járt eredménnyel
  • ha rengeteg időt visz el az otthoni tanulás
  • ha úgy tűnik, hogy az iskolában a gyereke nagyobb erőfeszítést kell hogy tegyen, mint a társai a jó osztályzatokért
  • ha a problémák már régóta fennállnak, esetleg több tantárgy esetében is
  • ha a gyerek olvasási problémával vagy diszlexiával küzd
  • figyelemproblémák és ADHD esetén

BrainRX agytréning vs. korrepetálás

Ha nagyon leegyszerűsítve akarjuk megfogalmazni a kettő közötti különbséget, akkor azt mondhatnánk: a korrepetálás az információ átadásáról szól. A BrainRX agytréning pedig a tanulási képességeket fejleszti. A tanulási problémák sokszor nem azért adódnak, mert a tananyag nem volt megfelelően leadva, ezért az újraprezentálás nem oldja meg a problémát. Előfordulhat, hogy a korrepetálás átsegíti a gyereket egy adott vizsgán vagy féléven, de a nehézségek továbbra is megmaradnak, és ismét jelentkezni fognak.

A BrainRX agytréning a tanulási nehézségek okát szünteti meg, ezért 3 lényeges ponton eltér attól az eredménytől, amit a korrepetálás biztosít:

  1. A problémák gyökeréig ás le

A program azokat az általános gondolkodási-tanulási képességeket erősíti, amelyek a tanulási nehézségek hátterében állnak. Látványos fejlődést eredményez – rövid időn belül – a koncentrációs képességek, a munkamemória, a vizuális, illetve az auditív feldolgozás, a feldolgozási sebesség, a logikai-gondolkodási képességek, a hosszú távú memória és áttételesen az olvasási-matematikai képességek területén.

  1. A BrainRX-szel megszüntethetőek a tanulási nehézségek

A tréning eredményei általánosak, nem csak egy adott tantárgy, illetve egy adott félév keretén belül jelentenek megoldást. Az összes tantárgy és az élet minden területén lehet hasznosítani. Úgy is mondhatnánk, hogy magát az életminőséget növeli.

  1. Szó szerint megváltoztatja az agy működését

Bizonyított tény, hogy a célzott, intenzív gyakorlatok által újrahuzalozható az agy, és optimalizálható a teljesítménye.  Átlagosan feleannyi idő alatt kétszer annyi eredményt tudunk elérni ezzel a programmal a ma elérhető korrepetálási és olvasási programokhoz képest. Erről bővebben itt olvashat: https://tanulas-fejlesztes.hu/brainrx-agytening/

A BrainRX agytréning már elérhető Debrecenben is! Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal>> https://tanulas-fejlesztes.hu/kapcsolat/