Hasomed Rehacom Kognitív tréning

Számítógéppel támogatott kognitív és rehabilitációs fejlesztő program

A RehaCom a kognitív képességek számítógéppel támogatott fejlesztéséhez és rehabilitációjához használandó összetett szoftverrendszer.

A Rehacom Kognitív tréning a kognitív funkciók romlását okozó agykárosodások hatásainak mérséklésére és a kognitív funkciók – figyelem, memória, látótér, összetett végrehajtó funkciók, vizuomotoros koordináció- javítására, fejlesztésére szolgál.

A RehaCom számítógépes feladatainak megoldása során a kognitív funkciókhoz kapcsolódó agyi folyamatok aktiválódnak, javulnak vagy állnak helyre. A terápia hatására a felhasználó sikeresen lesz képes megbirkózni a mindennapi élet azon kihívásaival, amelyek az agy sérülése, károsodás vagy nem optimális működése következtében számára nehézséget okoztak.

A program több mint 20 különösen kifinomult eljárással rendelkezik a figyelem, koncentráció (éberség, vizuális-téri figyelem, szelektív figyelem, megosztott figyelem), memória (munkamemória, topologikus memória, figurális memória, verbális memória), a reaktivitás és végrehajtó funkciók (tervezés, logikus érvelés, gondolkodás, számolás) és a látótér területén. Jelenleg ez az elérhető legösszetettebb szoftverrendszer a kognitív fejlesztés területén. Eredményességét tudományos kutatások bizonyítják és a szoftvert több ezer kórházban és egészségügyi létesítményben, fejlesztő központban használják Európában és Ázsiában.

Különösen és bizonyítottan hatásos az alábbi esetekben:

  • Szerzett, illetve traumatikus agysérülések utáni rehabilitáció
  • Agyvérzés (stroke) utáni rehabilitáció
  • Figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD), tanulási nehézség estén
  • Depresszió okozta kognitív funkcióromlás mérséklése, funkciók helyreállítása
  • Kognitív funkciók időskori leromlásának (demencia) megakadályozása, megelőzése, mérséklése

Időpontkérés

Időpontkéréshez töltsd ki az alábbi űrlapot!