Milyen gyerekeknek segít hatékonyan a Neurofeedback-terápia? Mi történik a tréning során? ILF vagy amplitúdó tréning – mi a különbség? Szakembert kérdeztünk, aki néhány sikertörténetet is elmesél nekünk.

A Neurofeedback módszerére orvosi kísérletek útján döbbentek rá véletlenül, amire végül a NASA is felfigyelt. Azóta külföldön teljesen elfogadott és bevált, egészségügyi kasszák által finanszírozott terápiává nőtte ki magát, Magyarországon pedig az ADHD-s, figyelemzavaros, magasan funkcionáló autista gyerekek hatékony fejlesztéseként vált ismertté. A módszerről, annak lehetőségeiről Hullán Gabriella gyógypedagógust, Neurofeedback trénert kérdeztük.

Milyen gyerekeknek ajánlott a Neurofeedback-terápia?

– Széles palettán alkalmazható a módszer. Leggyakrabban figyelemzavar, autizmus spektrumzavar, ADHD, idegrendszeri éretlenség, szorongás területeken használjuk, de neurotipikus gyermekeknél is kitűnő eredményeket lehet elérni a tanulás megsegítésében, vagy akár a tanulási eredmények fokozásában. Gondoljunk csak arra, hogy rendszeres fejlesztésekkel egy átlag képességű gyerek akár több pontot is előre ugorhat az IQ-teszten– mondja Hullán Gabriella Neurofeedback-tréner.

TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ